Apolitični

Unatoč koroni, na jesen stiže Art Zagreb, središnji događaj hrvatskog tržišta umjetnina

Art Zagreb 2020. pomaknut je s proljeća na jesen, a održat će se u Hali V Tehničkog muzeja. rt Zagreb 2020. održat će se usprkos koroni. Sajam je pomaknut s proljeća na jesen, ali lokacija ostaje ista — Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V.

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina organiziran jednom godišnje. Mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Art Zagreb na područje likovne umjetnosti primjenjuje suvremene marketinške principe i alate s ciljem poboljšanja promocije i prodaje umjetnina. Time likovnu umjetnost otvara, novoj, suvremenoj publici. Obogaćivanjem sadržaja sajma izložbenim, diskurzivnim i zabavnim popratnim programima trudi se odmaknuti od uvriježenih formata sajma umjetnina i privući širu publiku koja tek postaje konzument likovne umjetnosti. Dok će se u prizemlju, na prodajnom sajmu, predstaviti najbolje galerije i umjetnici prisutni na hrvatskom tržištu umjetnina, kat je rezerviran za tri izložbe — TRILIK(A3), Marš iz mog horoskopa! i Projekcija mraka.

Vrt Hale V bit će pozornica dvaju koncerata. Na otvorenju Art Zagreb 2020. zagrebački psych funk kvintet Nemanja predstavit će novi album, Cosmic Disco, nastao kao odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih. Sara Renar, zagrebačka kantautorica eksperimentalno-indie-pop izričaja suptilnih melodija u nastupima koristi i kazališne elemente.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay