Apolitični

Unajmljujete smještaj preko Airbnba? Uskoro će vas slušati uređaj kojim se žele spriječiti tulumi

Prilikom planiranja putovanja i traženja smještaja za milijune putnika samo je jedno internetsko mjesto koje posjećuju kako bi pronašli “bazu” tijekom boravka u gradovima – Airbnb. Servis koji povezuje osobe koje nude i traže smještaj iznimno je popularan i u Hrvatskoj, no problem pri takvom načinu iznajmljivanja stanova jest što nikada ne znate tko će vam se pojaviti na vratima.

Često su to osobe koje samo žele prespavati i, umjesto hotela, odlučili su se za Airbnb zbog cijene, no ponekad su to mlade osobe željne zabave i, s obzirom na to da su u drugim državama ostaju samo noć ili dvije-tri, nemaju previše obzira za susjede. Takvi gosti i tulumi nisu rijetkost, što izluđuje susjede, a vlasnici stanova i kuća koji su iznajmili prostor nisu svjesni toga kako njihovi gosti provode vrijeme.

U Airbnbu su svjesni su tog problema te su osobama koje iznajmljuju smještaj preko njihova servisa počeli slati mailove u kojima im preporučuju kupovinu uređaja za “sprječavanje tuluma”. Riječ je o senzoru za praćenje razine buke koji ako buka prijeđe određenu granicu, obavještava vlasnika stana o tome kako bi on mogao pravodobno reagirati.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay