Apolitični

Umjetnik humanosti…

Zadrani ne miruju ni u rujnu. Štoviše, kulturno-umjetnički program ne jenjava kao da su na početku ljeta. Posebno nam je drago najaviti umjetnički događaj s crtom humanosti i dobrote, humanitarnu izložbu iza koje su stali Liga protiv raka Zadar, Narodni muzej Zadar, a sve pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Radi se o izložbi slika umjetnika Petra Parca Dalmate čije otvorenje će se upriličiti u četvrtak, 3. rujna 2015. u 20 sati u Gradskoj loži, u izložbenom paviljonu Narodnog muzeja Zadar na Narodnom trgu.

Na humanitarnoj izložbi donacijskog karaktera bit će prikazane slike iz ciklusa „Anima Croatorum”, a sva prikupljena sredstva namijenjena su opremanju onkološkog odjela u novoj poliklinici u Zadru. Ovi organizatori su uistinu dobitna kombinacija jer su i do sada postizali uspješne rezultate, te su osim ove izložbe surađivali i na brojnim drugim izložbama i projektima, susretima i programima humanitarnog karaktera.
Umjetnik je, između ostalog, prepoznat i po ciklusima slika: „Gromače”, „Anima Croatorum”, „Anin otok”, „Erotine”, „Erote”, „Plivanje” ili „Vodeni cvjetovi”, „Anima Dalmatiae”, „Veliki format”, „Moj general”, „Reljefne instalacije”, kao i ciklusom skulptura „Asocijativni portreti”.
Ako ste u mogućnosti, podržite i vi ovu vrijednu akciju.

Više u kategoriji: Kultura
Foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.