Apolitični

Umjetnička poslastica u Opatiji – Salvador Dalí ‘Nadstvarno’

Nakon što je prošle godine u umjetničkom paviljonu Jurja Šporera u opatijskom parku Sv. Jakoba izložba ‘Picasso-Miro’ bila jedna od najposjećenijih izložbi u to vrijeme u Hrvatskoj, ove godine je otvorena izložba ‘Nadstvarno’ koja je prava poslastica za ljubitelje likovne umjetnosti

Naime, u paviljonu je zahvaljujući kustosici Nataši Bošnjaković i organizatorima ‘Festival Opatija’ na čelu s ravnateljem Ernijem Giganteom Deškovićem te IPL Creative LAB-a predvođenog direktoricom Ivom Piglić, izloženo stotinjak radova katalonskog genija Salvadora Dalía. Radovi su iz privatne kolekcije njemačkog kolekcionara koji je želio ostati anoniman, stoji u priopćenju.

S obzirom na to da su Dalíjevi radovi iz privatne kolekcije i da ih je do sada vidjelo vrlo malo ljudi, umjetnički paviljon koji je izgrađen 1900. godine, a nosi naziv po Juraju Matiju Šporeru, liječniku i velikom promicatelju ideje o Opatiji kao morskom lječilištu, postalo je meka domaćih i stranih ljubitelja umjetnosti, a velika posjećenost nagnala je organizatore da radovi budu izloženi sve do kraja listopada.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay