Apolitični

“Umjetna inteligencija bi mogla uvelike promijeniti financijsku industriju u budućnosti”

Nove tehnologije zasigurno će promijeniti ne samo financijsku industriju, nego i svakodnevne živote ljudi. Kako? Otkriva nam Damir Čaušević iz Monri Paymentsa.

Fintech industrija, odnosno industrija koja spaja tehnologiju i financije, posljednjih je godina ostvarila nevjerojatan rast. Digitalizacija brojnih financijskih usluga, kako i novi zakonodavni okvir, omogućio je razvoj novih financijskih usluga koje se oslanjaju na nove tehnologije, ali i otvorila vrata brojnim tehnološkim tvrtkama da zakorače u svijet financija. 

Danas više nije neobično platiti kavu u kafiću pomoću aplikacije na pametnom telefonu, prebaciti novac sa svog računa na račun prijatelja samo pomoću broja telefona, a to su samo neke od usluga koje je omogućio razvoj fintecha.

Što nas čeka u budućnost i kakvo je stanje u fintechu u Hrvatskoj, razgovarali smo s Damirom Čauševićem, predsjednikom uprave Monri Paymentsa i suosnivačem Money Motion konferencije upravo uoči novog izdanja te konferencije koje će se održati 21. i 22. ožujka u Zagrebu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by cottonbro studio