Apolitični

UMJESTO DETROITA Zbogom velikim salonima automobila, kreativni auto festivali

Motor Bella je novi koncept koji pruža nova iskustva u mobilnosti i inovativnije pristupe auto industriji i proizvodima

Tradicionalno najveći američki i jedan od najvažnijih međunarodnih salona automobila – NAIAS Detroit koji se održavao svake godine u siječnju, prošle je godine bio pomaknut pa otkazan zbog pandemije koronavirusa . Bio je to tek prvi u nizu otkazanih velikih salona 2020. godine.

Proizvođači su, naime, već prije pandemije prigrlili digitalne platforme kao bitno jeftiniji i bolji “kanal” za promociju novih modela automobila novim generacijama vozača.

Manifestacija u smislu NAIAS Detroit je jednostavno ugašena, a zamijenit će je bitno atraktivniji koncept priredbe, višednevni event pod nazivom Motor Bella. Događaj će se održati na lokaciji M1 Concourse u gradiću Pontiacu u predgrađu Detroita i to od 21. do 26. rujna, i za javnost od 23. do 26. rujna 2021., javljaju organizatori.

Prelazak na novu lokaciju M1 Concourse omogućit će da se događaj odvija u potpunosti na otvorenom, što će možda biti korisno za ublažavanje problema s koronavirusom.

Što zapravo nudi koncept poput M1? M1 Concourse je odredište je za autoentuzijaste koje se prostire na 87 hektara s  2,4 kilometra dugom trkaćom stazom “Champion Motor Speedway “, gdje auto entuzijasti u s 250 privatnih garaža na raspolaganju mogu držati, izlagati i voziti vlastite automobile u društvu ostalih entuzijasta te uživati ​​u nezaboravnim iskustvima.

Staza i pripadajući sadržaji mogu se iznajmiti za posebne događaje poput lansiranja novih vozila, festivala, demonstracija proizvoda i izložbi automobila, baš kao što je Motor Bella. Specijalizirane trgovine, cjelogodišnji zabavni program otvoren za javnost, koncerti, demonstracije vožnji i proizvoda… 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: M1 Concours Facebook