Apolitični

Umaški ‘Sea Star Festival’ među prvih deset u Europi

Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi, European Festival Awards, u kojemu sudjeluje više od 350 festivala iz 35 zemalja s cijelog europskog kontinenta, umaški Sea Star Festival izglasan je među prvih deset u kategoriji “Najbolji novi festival”, priopćila je agencija LAA.

Najnovije priznanje usljedilo je nakon što je u Umag već otišla nagrada za Najbolji novi festival u Hrvatskoj, a ovaj put Sea Star se na europskoj razini našao u društvu novih festivalskih zvijezda kao što je zimska verzija njemačkog metal giganta Wackena, belgijski Cactusfestival ili izuzetno hvaljeni portugalski Waking Life.

Sea Star Festival dio je festivalske mreže EXIT tima, čija su sva četiri festivala, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumunjskoj, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Europi, svaki u svojoj kategoriji.

Novosadski EXIT je u glavnoj kategoriji najboljih velikih festivala Europe izabran među prvih deset, zajedno s muzičkim gigantima kao što su belgijski Tomorrowland, nizozemski Lowlands, njemački Wacken Open Air i mađarski Sziget.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock