Apolitični

„Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

„Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

Udruga tjelesnih invalida TOMS u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Trogir i Gradom Trogirom provodi projekt pod nazivom „UKLJUČIMO SE”.


Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Svrha projekta je Unapređenje kvalitete života starijih osoba koji su socijalno isključeni ili su u riziku od socijalne isključenosti te podizanje javne svijesti o njihovim potrebama.
Korisnici projekta su osobe starije životne dobi (65+) s nekim oblikom invaliditeta, starije osobe koje žive same bez pomoći članova obitelji, socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe, starije osobe smanjenih funkcionalnih sposobnosti i/ili teže narušenog zdravstvenog stanja, starije nemoćne osobe u ruralnim područjima i ostale osobe koje su zainteresirane za druženje i stjecanje novih znanja.
Aktivnosti kluba uključuju likovne, kulinarske, glazbene, rekreativne radionice, radionice ručnih radova, druženja i izlete. Domaćica Kluba vodi brigu o prostoru i potrebama korisnika za vrijeme druženja, a u sve aktivnosti uključeni su volonteri i suradnici Udruge.
Organizira se i besplatan prijevoz za sve korisnike koji dolaze iz udaljenih područja i za korisnike koji nemaju vlastiti prijevoz.
Prostor u kojemu se provode aktivnosti u sklopu projekta nalazi se u Trogiru u Ulici Dr. Franje Tuđmana bb. Prostor je novouređen i potpuno prilagođen za provedbu projekta i ugodan boravak.
Svi zainteresirani za sudjelovanje u aktivnostima kluba 65+mogu se javiti Udruzi od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati na broj 021/881-324.