Ugostiteljski promet u Hrvatskoj ni ove godine neće pratiti poraste ukupnog turizma, kao ni prethodne dvije, pa je za tu struku važno da se, osim smanjenja stope PDV-a, donesu i druge mjere za bolje poslovanje, kaže Vedran Jakominić, predstavnik Koordinacije ugostitelja Hrvatske.
“Ako se želi kvalitetan i održiv razvoj ugostiteljske struke i da Hrvatska postane prepoznatom i boljom gastro destinacijom, nužne su nove mjere za bolje uvjete rada i poslovanje u toj struci, i na tome će Koordinacija ustrajati u svojim zahtjevima”, kaže Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županije.
“Smanjenjem PDV-a na 13 posto, što je jedan od najvažnijih ciljeva Koordinacije ugostitelja Hrvatske, omogućit će se rast plaća radnicima u ugostiteljstvu i ulaganje u kvalitetu namirnica, prvenstveno kroz suradnju s lokalnim proizvođačima i obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima”, naglašava Jakominić.
Cijeli članak možete pročitati na:hr.n1info.com
Foto: Pixabay