Apolitični

Ugodno je doći u HNK Zagreb

Dvije drame i koncert improvizirane glazbe ususret premijeri Mozartove opere Figarov pir ovoga tjedna u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu mnoge će oduševiti ako se odluče posjetiti središnju nacionalnu kazališnu kuću u metropoli.
Ovaj tjedan u Hrvatskome narodnom kazalištu započeo izvedbom predstave Na kraju tjedna Bobe Jelčića. Osam likova pokušavalo se nositi sa svakodnevnim životnim frustracijama koje sigurno publiku nije ostavilo ravnodušnima! Glumili su: Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec. Predstavu možete pogledati i u subotu, 30. siječnja.

 

U subotu, 30. siječnja, u Velikoj pokusnoj dvorani održat će se koncert braće Sinkauz pod nazivom 30. dan u godini. Alen i Nenad Sinkauz ovaj su ciklus koncerata improvizirane glazbe započeli 2012. godine, označavajući redni dan u godini koncertom i želeći naglasiti neponovljivost i nepredvidljivost trenutka. Na ovogodišnjem koncertu, stalnoj postavi će se pridružiti spisateljica Ivana Sajko i perkusionistica Kaja Farszky.
U nedjelju, 31. siječnja, u 11 sati pozivamo vas na predstavljanje opere Figarov pir W. A. Mozarta, uoči premijere 6. veljače. Jedna od najvoljenijih Mozartovih opera na zagrebačku scenu vraća se poslije 25 godina i njome će se obilježiti čak dvije velike obljetnice, 260 godina od Mozartova rođenja i 230 od praizvedbe djela. Premijerno izvedbom ravna britanska dirigentica Natalie Murray Beale, u režiji meksičkoga kazališnog redatelja i glumca Mauricia Garcíe Lozana. Na predstavljanju opere solisti će izvesti ulomke iz djela uz pratnju korepetitora. Pridružite nam se i pobliže upoznajte ovo slavno operno djelo!
Dobro došli u HNK Zagreb!

Više u kategoriji: Kultura; Glazba
Izvor i foto: HNK Zagreb
D. Šabić, mag. nov.