Apolitični

Ugodni razgovori naroda triljskoga


Posjetili smo Trilj, maleni, lijepi gradić na rijeci Cetini, kako bi vam dočarali njegovu zanimljivu kulturnu i povijesnu baštinu i prirodu koja privlači goste tijekom godine, zahvaljujući tematskim i biciklističkim stazama, gradskom muzeju, utvrdama, povijesnim znamenitostima, etnografiji i drugim zanimljivostima.
U „Ugodnim razgovorima…“ društvo nam je pravila kustosica i ravnateljica Muzeja triljskog kraja, Angela Tabak, koja se toplo zahvalila našem portalu na prilici da pobliže predstavi svoj grad ugodnog življenja.


U najljepšoj panoramskoj slici Trilja uživat ćete kada se popnete na obližnji Gardun, koji u sebi nosi povijesno značenje za ovaj kraj. To smo i uradili te krenuli s ugodnim druženjem…

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/angela-tabak-1.mp3?_=1
Kao jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, Trilj ima izvanredan položaj između priobalja i dublje unutrašnjosti, a zahvaljujući izgrađenoj autocesti Zagreb – Split u pravcu Dubrovnik, koja prolazi prostorom triljskog kraja, ovaj je grad nadohvat svim važnijih turističkih rutama te je Trilj tako na dlanu svima koji ga žele posjetiti. A kada mu se približavate, svakako vam u očima zastaje pogled prema triljskom mostu koji nadvisuje čarobnu i moćnu Cetinu, glavnu poveznicu za domaće i strane goste, a o kulinarskim „ lipotama“ i poznatim osobama iz ovog kraja da i ne govorimo…

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Angela-Tabak-2.mp3?_=2
Zaista smo uživali u druženju u ovom dijelu cetinskog kraja koji, kako smo čuli, svakako ima što ponuditi posjetiteljima bez obzira otkud dolaze. Kultura, povijest, baština, turistička ponuda, športski duh razmišljanja te prirodna ljepota, sve su to djelići triljskog mozaika koji kad se povežu sigurno daju pozitivan primjer ovom gradiću ugodnog življenja. Na svoj nam je način naša gošća, gđa Tabak, to i potvrdila ispred nekadašnje župne kuće, a sada lijepo preuređenog Muzeja triljskog kraja, o kojem brine već nekoliko godina.

D. Šabić