Apolitični

Ugodni razgovori naroda omiškoga

Terracon News ovog se puta zaputio do lijepog i ugodnog gradića koji ima svoju sjajnu povijesnu vrijednost, mnoge zanimljive kulturne, sakralne objekte, sjajnu klimu i nadasve dobre i zanimljive ljude. Jedan od takvih je naš sugovornih u „Ugodnim razgovorima…“ dugogodišnji i vrlo uspješni vinar, gospodarstvenik, obiteljski čovjek gospodin Nikola Mimica…..

Nikola se u razgovoru prisjetio središnje ulice u gradu popularnog Fošala, mjesto druženja, šetnje i upoznavanja u prošlim vremenima kada se mirnije živjelo uz neka drugačija i pozitivnija razmišljanja i male, ali vrijedne želje, različite od onih danas…

– Omiška plaža je središnja turistička atrakcija, a godinama dobiva plavu zastavu za svoju vrhunsku kvalitetu i čistoću. Lijepa je i kad nema kupača, a mnogima je mjesto ugodnih sjećanja, – ističe naš sugovornik, te dodaje…..

Nezamislivo je pričati o ljepoti i raznovrsnosti Omiša, a ne spomenuti brodare i one male samozatajne ljude koji svojim brojnim vrstama brodica doprinose autentičnom jadranskom i pomorskom načinu življenja…

Za kraj vas, dragi čitatelji, vodimo na jedan od središnjih gradskih trgova gdje se u ljetnim mjesecima odvija pravi turistički život gdje klape pokazuju svoju dušu uz brojne domaće i strane goste. Budući da nam se bliže blagdani Božića i Nove godine, trg Sv. Mihovila pravo je mjesto za završne riječi i prigodnu čestitku….

D. Šabić