Apolitični

Ugledala svjetlo zbirka pjesama „Diva”

Vrgorac je zanimljiva i autentična turistička destinacija. Svojim zemljopisnim položajem, prirodnim ljepotama, klimatskim uvjetima i kulturno-povijesnom baštinom pravi je biser Dalmatinske zagore. U posljednjih nekoliko godina domaći i strani gosti prepoznali su očuvanu raznoliku prirodnu cjelinu, samozatajne ljepote krša, vidikovce, vrtače, pećine i spilje, pitoma kraška polja s izvorima i svi oni zajedno krase vrgorački kraj. U kulturnom smislu ljetni dio godine iznjedrio je u gradu Tina Ujevića i nekoliko zanimljivih priredbi, izložbi, gostujućih predstava i glazbenih koncerata, a evo i promocije nove zbirke pjesama „Diva” Ilije Fofića. Djelo sadrži pedesetak zapisa oblikovanih u pjesnički izraz, a ovih dana ugledalo je svjetlo dana u nakladi Gradskog kulturnog središta Vrgorac.
Pjesnik Ilija Fofić rođen je 15. rujna 1969. godine na Zahumu; Prozor-Rama (BiH). Osnovnu i srednju školu završio je u Rami. Nakon Domovinskog rata i umirovljenja bavi se između ostalog i pisanjem pjesama. Oženjen je i ima četvero djece, te s obitelji živi u Vrgorcu, a kad ima vremena, a za to ga pronađe, čest je gost svog rodnog hercegovačkog kraja.

 

U nastavku vam donosimo riječi lektorice Zbirke Antonije Galić:
„Onome tko želi prepoznati osobni čvrsti stav i nepokolebljivo opredjeljenje za ono što smatra dobrom kao i osobni doživljaj sebe i svijeta, ova će zbirka pružiti to zadovoljstvo.”
Čestitke Fotiću na zbirci pjesama „Diva”!
Više u kategoriji: Kultura
Foto i izvor: vrgorac.hr
D. Šabić, mag. nov.