Apolitični

Udruga „Lastavice” nagrađena za dobra djela

Udruga “Lastavice” među   laureatima ovogodišnjih nagrada grada Splita, koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća ovog petka u HNK Split.

Splitska udruga Lastavice jedna je od brojnih koja svojim radom i postignutim rezultatima potvrđuje koliko je vrijedno i lijepo činiti dobra djela za one kojima je pomoć najpotrebnija. Usluge ove udruge namijenjene su osobama s intelektualnim teškoćama te djeci i mladeži bez adekvatne roditeljske skrbi koji koriste uslugu organiziranog stanovanja, kao djeci i osobama s teškoćama iz obitelji koje koriste neku od socijalnih usluga. Te informacije potvrdila nam je u razgovoru i predsjednica Udruge „Lastavice” Danijela Jelić. Rad Udruge „Lastavice” prepozna je i grad Split ove godine i dodijelio joj nagradu grada.
Ravnateljica ističe kako je bitna komponenta svih godina otkako postoji udruga počivanje načela o poštivanju ljudskih prava osoba s intelektualnim teškoćama uz njihovo aktivno uključivanje u sve sadržaje života u zajednici. Da bi ta načela zaista zaživjela u praksi, neophodna su udružena nastojanja samih osoba s intelektualnim teškoćama, njihovih obitelji, stručnih službi podrške i drugih članova zajednice.


Kako koriste vrijeme članovi i korisnici udruge, s kojim programima i projektima postaju prepoznati u društvu i što je to u ljudima što ih „tjera” da rade korisna djela, samo su neka od pitanja na koja nam je odgovorila ravnateljica Danijela Jelić, pa pogledajte video.

Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.