Apolitični

Udruga „Buđenje“ budi Šoltu

Udruga Buđenje sa Šolte, 14. i 15. kolovoza 2015. u Gornjem Selu na Šolti (ispred crkve) organiziraII. SummerSound Adriatic Islands Festival. Na prvoj večeri „PAST & FUTURE“ nastupaju mlade klasično obrazovane glazbenice, redom osvajačice državnih i međunarodnih nagrada, u programu od baroka i bečke klasike do impresionizma i suvremenih djela 21. stoljeća:

Andrea Maretić, gitara (Split) Matea Milina, glasovir (Split)
Marija Vukšić, saksofon (Split) Maja Andrijolić, sopran (Split)
Druga festivalska večer „NEW IN“ predstavlja autorsko stvaralaštvo mladih glazbenika nove hrvatske urbane scene:
Sara Renar (Zagreb) Film Noir (Split) InRoots (Split)
Nakon uspješne prve godine, Summersound Adriatic Islands festival se po drugi put održava u Gornjem Selu na Šolti. Cilj festivala je revitalizacija života na otocima kroz novu energiju mladosti i suvremenih glazbenih izričaja u izvanrednom ambijentu otočke povijesne i kulturne baštine. Jedna od glavnih aktivnosti udruge „Buđenje“ je okupljanje, umrežavanje i edukacija mladih, a želja nam je da ovaj festival mladih umjetnika zaživi i na drugim otocima. SummerSound Adriatic Islands

Festival je pravo mjesto susreta i prijateljstva mladih glazbenika koji će svojim koncertima ali i novim sadržajima poput glazbenih radionica i seminara pružiti dobrodošlicu svima koji će dolaziti u ovaj novi, inspirativni otočki svijet.
Festival započinje u petak 14. kolovoza u 17:30, kada će se održati radionica izrade instrumenata za djecu.
U subotu 15. kolovoza će sudionici radionice predstaviti svoje uratke kroz nastup s izvođačima. Glazbeni program započinje u 21:30.
Pokrovitelji i partneri festivala su općina Šolta, Turistička zajednica općine Šolta, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava i Hrvatska elektroprivreda.
Iz udruge Buđenje očekuju vaš dolazak i podršku mladim umjetnicima
Više u kategoriji: glazba, kultura
Izvor i foto: SummerSound festival
D. Šabić, mag. nov.