Apolitični

U Zagrebu počinje 24. međunarodni ulični festival Cest is d‘Best: Ugostit će strane i domaće umjetnike, a traje do nedjelje

Utrka smetlara i tradicionalna karnevalska povorka otvorit će u srijedu, 19. kolovoza, međunarodni ulični festival 24. Cest is d’Best, koji do nedjelje pod sloganom “Zagreb is d’Best” na ulice glavnoga grada donosi bogat program glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika.

Glavne festivalske pozornice bit će na Zrinjevcu, Trgu Europe i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici. 

Na Zrinjevcu, koji će večerima biti rezerviran za plesnjake i nastupe, prve festivalske večeri nastupa glazbenik Stjepan Jimmy Stanić.

Za djecu će biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima bit će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi.

Na Trgu Europe bit će smještena pozornica na kojoj će nastupati Bosak & The Second Hand Band (četvrtak), Mangroove (petak), Ljetno kino (subota) te elektronski duo Cura & Dečko (nedjelja). Svi koncerti počinjat će u 21 sat.

Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima ponuditi nekoliko sati svirke u “režiji” uličnih svirača na tzv. “tepih pozornici”, dok su večernji sati rezervirani za nastupe cirkuskih umjetnika. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay