Apolitični

U Zagreb stigao uređaj koji skida dioptriju za 17 sekundi!

U Kliniku Svjetlost stigao je laser Johnson&Johnson Elita, a ova zagrebačka klinika je prvi centar na sjevernoj hemisferi koji će pomagati u unaprjeđenju i istraživanju ovog uređaja.

Iskustva imaju jer već prije 3 godine radili su na razvoju lasera ATOS, njemačke kompanije SCHWIND Eye Tech Solutions koji je danas u aktivnoj upotrebi u 70 klinika diljem svijeta. Obje kompanije zbog doprinosa dodijelile su Klinici Svjetlost prestižan statut referentnog i edukacijskog centra što znači da danas u Zagreb dolaze liječnici iz cijelog svijeta učiti o najnovijim metodama u refraktivnoj kirurgiji, te operacijama mrena i ugradnji leća.

“Pričamo o milijunima očiju koje će biti operirane na temelju iskustava i znanja koji su nastali u Hrvatskoj. Osjećaj da možete obilježiti život tolikim kolegama i tolikim pacijentima je fenomenalan”, govori dr. Gabrić.

Kaže da je najveća prednost 3. generacije laserskog skidanja dioptrije – lentikularne kirurgije u odnosu na ranije generacije to što je oporavak puno brži, a pacijenti već sutradan vide odlično i mogu nastaviti sa svim aktivnostima: “Već sljedeći dan ja volim pacijentima reći: ‘Radite što god hoćete.’ Nema nikakvih ograničenja, čak i one skroz lude stvari, kao skakanje padobranom, danas su ok.”

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Youtube ScreenShot