Apolitični

U Zagreb se vraća Festival svjetla, i to na 28 lokacija

Ove godine, uz domaće, odazvali su se i strani umjetnici iz Njemačke, Nizozemske, Francuske i Italije

Peti Festival svjetla Zagreb, kao uvod u proljetni dio turističke godine u glavnom hrvatskom gradu, održat će se od 15. do 19. ožujka i predstavit će 33 svjetlosne instalacije domaćih i stranih umjetnika na 28 lokacija, najavila je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), organizator te manifestacije.

Lokacije festivala i ove su godine na zagrebačkom Gornjem i Donjem gradu, među kojima ima i novih, poput parka Ribnjak, Stare Vlaške, Trga bana Jelačića, Dolca, Trga žrtava fašizma i drugih, a na svima će umjetnost svjetlosnih tehnologija predstavljati proljeće i dobre emocije te tematizirati aktualne teme poput otuđenosti, klimatskih promjena, ali i sreću i ljubav.

Promocija grada

“Festival svjetla od početka privlači puno publike, što očekujemo i ove godine, a potvrđeno je da zbog toga u Zagreb dolazi i puno turista, kojih je primjerice lani za taj festival bilo 20 posto više nego u vrijeme festivala 2019. godine”, istaknula je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld. Važnim smatra što su se i ove godine, uz domaće, odazvali i strani umjetnici iz Njemačke, Nizozemske, Francuske i Italije, koji će, nada se, svojim instalacijama oduševiti publiku jer mnogi od njih to predstavljaju i diljem svijeta.

Cijeli članak možete pročitati na: zivim.gloria.hr