Apolitični

U turizmu nema problema tamo gdje je podignuta kvaliteta


Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je istaknuo da u turizmu nema problema tamo gdje je podignuta kvaliteta, što je po njegovoj ocjeni posebno naglašeno u Istri.

“Ova je općina svijetli primjer razvoja turizma, a dokaz tome je podatak da, bez obzira što je dosta udaljena od mora, u vilama s bazenima na njenom području popunjenost je 90 dana godišnje, što netko nema ni na moru. Stoga, kada je kvaliteta u pitanju, nije sporno hoće li objekti biti popunjeni”, ustvrdio je ministar turizma nakon sastanka s čelnicima istarske općine Sveti Petar u Šumi .

Komentirajući podatke Hrvatske udruge turizma prema kojima su usporile rezervacije u hotelima, kampovima i apartmanskim naseljima, Cappelli je rekao kako se može razgovarati o usporavanju, ali i podizanju kvalitete i cijena.

“Ne bih radio neku posebnu paniku. To će biti opet “last moment booking” odnosno igra živaca, no, po onome što sam čuo i vidio kod mnogih hotelijera, nije da se previše žale u smislu financija. Oni sa 75 posto popunjenosti ostvaruju financijske rezultate kao da su stopostotno popunjeni. Od iznimne je važnosti podići kvalitetu”, zaključio je Gari Cappelli.

Cijeli članak možete pročitati na: www.jutarnji.hr

Image by Zdravko Rajko from Pixabay