Apolitični

Unešić – živi za srijedu, uvertira promocija knjige Ivan Gudelj – Hajdučka priča

U srijedu u 15,30 ponovno će se na igralištu Borovište u Unešiću tražiti karta više. U 1/16 kupa sastaju se domaći trećeligaš Zagora i prvoligaš Zadar, predvođen trenerom svih trenera, legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem.
„Kraljevi kupa“, epitet koji već nekoliko godina, zahvaljujući velikim rezultatima u kupu, nosi NK „ Zagora“, suprostavit će se prvoligašu iz zadarskih Stanova, u najjačoj postavi. Treneru Hrvoju Dujiću svi su igrači na raspolaganju, a u životnoj formi igra ubojiti centarfor, profesor Blaženko Emer, od kojega se s pravom očekuju golovi.
-svi u svlačionici živimo za ovu utakmicu. Nismo se prepali. Pa čega se imamo plašiti. Mi smo domaćini, igramo pred našom publikom, a u kupu imamo više iskustva od igrača Zadra. Ako nas dobiju čestitat ćemo im. A ako mi njih veselit ćemo se s našim Pašajicama.
Kakve su prognoze, što kažu suigrači.
teško je prognozirati, jer se ipak mi ne poznajemo..Naši ljudi iz kluba su njih gledali na dvije utakmice, a njihovi treneri su nas promatrali na utakmici s Croatiom. Po našim informacijama, bez obzira na njihove dvije pobjede i velikog trenera Ćiru Blaževića, nismo bez šansi, bolje rečeno imamo realne šanse da idemo dalje. U postotku 55-45, prednost domaćeg terena.- optimist je iskusni Blaženko Emer.
Iz Zadra, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević poručuje:
nadam se da se moji prijatelji neće naljutiti kad kažem da ih se bojim. Normalno da ih se treba bojati na njihovu Borovištu. Pa već toliko godina su se dokazali da mogu pobijediti i najjače ekipe. Ipak ja sam optimist i nadam se trećoj pobjedi u nizu.

Kao i uvijek do sada, Zagorine kup utakmice prate i popratna, kulturno zabavna događanja. Pa će tako u ponedjeljak u 19 sati u Domu kulture u Unešiću biti predstavljena knjiga Blaža Duplančić „ Ivan Gudelj-Hajdučka priča“. Knjigu će predstaviti; autor Blaž Duplančić, glavni akter zbivanja u knjizi Ivan Gudelj, sportski novinar Mijo Grabovac, suigrač Gudelja Vilson Đoni. Poseban gostbit će , rock legenda- Dado Topić. Moderator cijelog programa bit će Denis Šabić.
Pred samu utakmicu na Borovištu Zagora – Zadar nastupit će: Nenad Vetma, Cima i Dado Topić.

Više u kategoriji: Šport

Tekst i foto: Mirko Matijaš