Apolitični

U Splitu uručena donacija Alenku Baraću

U Splitu su prof. dr. Dragan Primorac i Jure Brekalo, pjesnik, gospodarstvenik i predsjednik uprave Terracona d.d., uručili ček za jednogodišnji najam stana gospodinu Alenku Baraću, hrvatskom branitelju koji u njemu živi već pune 3 godine.
Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum, čiji je predsjednik Dragan Primorac, već pune tri godine osigurava donatorska sredstva nužna za život razvojačenom hrvatskom branitelju. Gospodin Barać je bio pripadnik 142. drniške brigade te je cijeli rat je proveo na bojišnici da bi potom niz godina živio u neprimjerenim uvjetima. Sve ove godine institucije nisu imale sluha u rješavanju njegovog problema i stambenog pitanja. Inače je Alenko javnosti poznat i kao osoba koja je pronašla veću svotu novca i usprkos neimaštini, cijeli iznos je vratio te je iste godine dobio nagradu Ponos Hrvatske.

 

Naviknut na kamere i medijsku pozornost, Alenko je prilikom uručenja čeka zahvalio svima koji su se založili da mu pomognu, posebno Draganu Primorcu, Juri Brekalu i drugim dobrim ljudima. Prisjetio se ukratko svog ratnog puta te je istaknuo da je najsvetije u životu činiti dobra djela kao što to rade ovi ljudi koji mu godinama pomažu. Na kraju je svima zaželio puno sreće i zdravlja i iskazao želju da ovakvi ljudi, dobrotvori, budu u velikoj većini u našoj Hrvatskoj.
Više u kategoriji: Život
D: Šabić, mag. nov.