Apolitični

U Sinju pršut zamirisao nadaleko

Protekli vikend bio je u znaku sinjskog međunarodnog Sajma pršuta na kojem se okupilo više od 70 izlagača, uglavnom proizvođača pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinovog ulja i drugih autohtonih proizvoda. Cetinski kraj ponovno je, po jedanaesti put, zamirisao po pršutu, a hotel Alkar u kojem se nacionalni Sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda održao, tijekom dvodnevnih druženja primio je nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele Dalmacije. Sajam je organizirao Poduzetnički centar Sinj, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a otvorio ga uz visoke goste i uzvanike Mladen Pavić, savjetnik predsjednice Grabar-Kitarović za poljoprivredu i EU fondove, kao njen osobni izaslanik. Na subotnjem otvorenju mogao se s odličnom organizacijom priredbe uvjeriti i ministar poljoprivrede Davor Romić, Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, potpredsjednik hrvatskog sabora Ante Sanader i mnogi drugi.


Zadovoljstvo cijelim događajem iskazala je direktorica Poduzetničkog centra Sinja i organizatorica Sajma – Ana Barać, kao idejni začetnik priredbe koja je, među ostalim, istaknula kako se prije desetak godina nije nadala da će nacionalni sajam pršuta prerasti nacionalnu razinu i pokazati međunarodnu kvalitetu.


Inače, na ovogodišnjem sajmu sudjelovalo oko 70 izlagača, a zastupljeni su predstavnici dalmatinskog, drniškog, istarskog i krčkog pršuta, udruge „Dalmatinski pršut” i klastera „Hrvatski pršut”. Proglašenje najkvalitetnijih pršuta i šampiona sajma odvijalo se tijekom nedjelje poslijepodne, a kamera Terracon TV-a i Terracon News-a bila je na otvaranju sajma, kada je i sunce posjetilo grad alkara te svojim toplim zrakama upotpunilo gospodarsko turističko ozračje gradića kojeg s ljubavlju i snagom zaštićuje Velika Gospa.
Evo što smo za vas zabilježili….


Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.