Apolitični

U SAMOODRŽIVOM GRADU NA MARSU KOMOTNO ĆE ŽIVJETI 250.000 KOLONIZATORA

Ono o čemu se pričalo posljednjih mjeseci, sad je i službeno: ABIBOO je izradio planove za prvi ljudski grad na Marsu, navodi se u priopćenju tvrtke!

Takozvani Nüwa City, prvo veliko naselje na Crvenom planetu, moći će udomiti 250.000 stanovnika, a bit će sagrađeno uz kolosalnu liticu kako bi stanovnici Marsa imali pristup sunčevoj svjetlosti bez rizika od prekomjerne izloženosti smrtonosnim kozmičkim zračenjima.

ABIBOO tvrdi da bi, što se njih tiče, izgradnja mogla započeti već 2054., a prvi stanari mogli bi se u svoje marsovske apartmane useliti do 2100. godine.

Cilj ovog projekta je jasan: izgraditi samoodrživu civilizaciju na površini Marsa, sposobnu za život bez potrebe za stalnim zalihama koje bi se raketama dovodile sa Zemlje. Kako bi se to točno napravilo još je maglovito, ali svakako neće biti jednostavno.

Atmosferski tlak na Marsu manji je od 1% zemaljskog, temperature su dovoljno niske da smrznu suze koje bi ispustile osobe izložene smrtonosnom zračenju koje bi ozbiljno opeklo golu kožu izloženu kozmičkim zrakama, podsjeća Interesting Engineering.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay