Apolitični

U SAD-u kreće masovno cijepljenje protiv korone: “Ovo je bez presedana”

FDA je objavila da se cjepivo može davati osobama u dobi od 16 godina i starijima.

Američke zdravstvene vlasti, transportne tvrtke i bolnice spremne su u subotu hitno početi kampanju masovnog cijepljenja bez premca, pošto su savezni regulatori odobrili prvo cjepivo protiv covida-19 u Sjedinjenim Državama.

Pripreme za cijepljenje provode se u zadnji tren dok se broj žrtava pandemije koronavirusa u SAD-u približava 300.000, a zbog broja zaraženih i hospitalizacija koji zlokobno raste u proteklih nekoliko tjedana, zdravstveni sustavi su već preopterećeni.

Planirano je da policija osigurava pošiljke cjepiva od proizvodnih pogona do mjesta distribucije te da bude pratnja dostavnim kamionima.

Dužnosnici New Yorka objavili su u ponedjeljak da planiraju otvoriti zapovjedni centar za cjepiva preko puta Gradske vijećnice radi koordinacije distribucije u najvećem gradu države.

Posebna pozornost posvetit će se teško pogođenim četvrtima u kojima većinom žive etničke manjine, a njih je 27, rekao je gradonačelnik Bill de Blasio.

“Ovo je bez presedana, jer se ne radi samo o logistici, već o tome da osiguramo povjerenje javnosti, da osiguramo pravednost”, rekao je de Blasio na brifingu za novinare.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay