Apolitični

U roku od samo nekoliko minuta dva robotaksija sudarila su se s istim vozilom

U jako kratkom roku dva Waymova robotaksija sudarila su se, odnosno “ostvarila kontakt” s pickupom kojeg je prevozila vučna služba.

Iz Wayma se godinama hvale kako je njihova tehnologija za autonomnu vožnju bolja i sigurnija u odnosu na ljude za volanom. To su dokazali brojnim statistikama vezanim uz prijeđene kilometre i zabilježene probleme njihovih automobila u odnosu na ljudske vozače, no u posljednje vrijeme zabilježeni su i određeni problemi, odnosno nesreće koje su rezultirale ozljedama (srećom malim), kao i minimalnim oštećenjima automobila.

Nedavno smo pisali o Waymovom automobilu koji je oborio biciklista koji se vozio iza kamiona i koji je u nesreći prošao s ogrebotinama, a sada su iz Wayma objavili kako su u jednom danu zabilježena dva sudara, odnosno kontakta s drugim vozilima. Ono što je zanimljivo jest što su dva različita autonomna taksija udarila – isto vozilo. Ova situacija naglašava i jedan od velikih problema pri razvoju autonomne tehnologije, a to je nesnalaženje u nekim jako rijetkim, odnosno novim situacijama na kojima ta vozila, tj. tehnologija nije trenirana.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Image by Freepik