Apolitični

U Riju možete kupiti stan u samom centru za 30 tisuća eura!

Ako bih vjerovao onome što se na internetu može pročitati o Brazilu, tamo ćete sigurno biti opljačkani, možda i oteti, ako ne i nešto gore, pojest će vas pirane i krokodili, nećete se vratiti kući u jednom komadu…

Zapravo me cijelo vrijeme u Brazilu pratio osjećaj sreće i euforije kakav mi se uvijek javlja na svim putovanjima, a osjećaj da će me netko napasti ili nešto ukrasti potpuno se istopio. No krenimo redom!

Ono što me tamo iznenadilo jest da ako želite kupiti stan u samom centru, to će vas stajati za hrvatske prilike “samo” tridesetak tisuća eura. Nije loša investicija, zar ne? Rekla mi je to Aline, koja me jedno jutro provela kroz centar i obližnju četvrt Santa Teresa, do koje se dolazi uspinjačom pa tramvajem. Gdje god da se nalazite u Riju, pogled će vam bježati prema divovskom kipu Isusa Krista na brdu Corcovado (visok je 40 metara i jedno je od sedam novih svjetskih čuda) ili prema brdu Glava šećera, visokom 396 metara, s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i Atlantski ocean.

Uistinu je to priča za sebe. I eto me, vratio sam se iz Brazila živ i zdrav, nije mi pala kosa s glave, šta se kaže. A zemlja mi se toliko svidjela da već sad znam gdje ću ići za godinu dana krajem siječnja. Osjećam da se moja brazilska avantura mora nastaviti, pa ćete za 365 dana čitati o Amazoni i nekim drugim brazilskim krajevima koji tek čekaju da ih otkrijem.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Youtube ScreenShot