Apolitični

U pripremi pustolovna utrka „Cetina adventure race”

Šesti mjesec u godini idealan je za šetnje u prirodi, planinarske rute, trčanje po brdsko-planinskim stazama, ribolov po kanjonima i atraktivnim rijekama za sve ljubitelje rekreacije i zdravijeg načina života. To je vrijeme kada različite športske udruge pripremaju raznovrsne trke i natjecanja, no jedna među poznatijim uz Jesenice, Makarsku, otok Pašman i druge je i ona u Sinju. Tako će se, uz slabo poznate, ali iznimne prirodne ljepote Dalmatinske zagore, pustolovci imati priliku uvjeriti 4. lipnja 2016. godine kada starta šesta međunarodna pustolovna utrka „Cetina adventure race”.
Cilj ove utrke, rekoše nam organizatori, je svladavanje prirodnih prepreka i nametnutih izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima. Fizička sprema, snaga volje, duh zajedništva i poznavanje mnogobrojnih vještina samo su neki od uvjeta za uspjeh. Kada se zna da će „Utrka…” prolaziti kroz rijeku Cetinu, jezero Peruča, divlji krajolik Kamešnice, Svilaje i Dinare, onda nema sumnje kako će zainteresiranih biti i više nego što se očekuje. A upravo one, koji obožavaju adrenalinske aktivnosti očekuju kajak, kretanje kroz kanjon, plivanje, vožnja brdskog bicikla, penjanje, absail, skokovi sa stijena u vodu, prelazak preko užeta i razna druga iznenađenja.
Cetinska krajina izranja u sasvim novom svjetlu i zaljubljenicima u avanturu pokazuje još jednu svoju stranu – nedovoljno istražene prirodne ljepote.


Pustolovnu utrku Cetina Adventure organizira Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure i tako na neposredan i privlačan način svim sudionicima daje priliku da iz prve ruke iskuse i dožive istinsku ljepotu Dalmatinske zagore.
A kako bismo vam dočarali sve rečeno vezano za pustolovnu utrku „Cetina Adventure race”, pozvali smo u goste u Gundulićevu 36 predsjednika i tajnika udruge Nikolina Gluića i Borisa Filipovića Grčića, koji su nam iz prve ruke govorili o nastanku, organizaciji i želji da „Cetina adventure race” okupi brojne entuzijaste na zadovoljstvo svih koji vole prirodu i zdrav život.

Više u kategoriji: Život; Turizam
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.