Apolitični

U najvećoj kanadskoj regiji živi 36.000 ljudi. Nitko nije zaražen koronom

U KANADI je u posljednjih tjedan dana zabilježen porast broja zaraženih koronavirusom. Od 13. listopada, kada su bile više od 4 tisuće novih slučajeva zaraze, dnevni broj kreće se oko 2000.

No jedna kanadska regija rijetko je mjesto u Sjevernoj Americi koje nema zaraženih. Riječ je o Nunavatu, teritoriju na sjeveru zemlje koji je u ožujku donio jedne od najstrožih mjera. Zabranjen je ulazak gotovo svakome tko ne živi na području Nunavata, a stanovnici koji bi se vratili kući s juga prvo bi morali provesti dva tjedna u izolacijskim središtima, odnosno u hotelima u gradovima Ottawi, Edmontonu, Winnipegu i Yellowknifeu.

Te hotele čuvaju zaštitari, a medicinske sestre provjeravaju zdravstveno stanje izoliranih građana. Neki su kršili pravila pa im je izolacija bila produžena, dok su se neki žalili na lošu prehranu u hotelima.

Na čak dva milijuna četvornih kilometara živi samo 36 tisuća ljudi

Nunavut je najveća kanadska regija površine od čak dva milijuna četvornih kilometara u kojoj živi samo 36.000 ljudi. Službeni broj slučajeva covida-19 u Nunavutu i dalje je nula. Prirodna izolacija regije jedan je od ključnih razloga zbog kojeg se virus nije proširio. Do nekih mjesta može se doći samo avionom.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay