Apolitični

U Makarskoj 22. travnja počinje svjetska biciklistička utrka Tour of Croatia

U srijedu, 22. travnja, će u Makarskoj startati svjetska profesionalna biciklistička utrka Tour of Croatia – jedan od najvećih sportskih događaja u Makarskoj, a i Hrvatskoj. Službeni program na gradskoj rivi počinje u 11,00 sati, a utrka u 11,50 sati. Čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih osam World Tour ekipa i jedna hrvatska, od 22. travnja do 26. travnja će kroz pet etapa prijeći 840 km, a o značaju ove utrke dovoljno govori činjenica da je tek stepenicu niže rangirana od biciklističkih natjecanja Tour de France ili Giro d’Italia. Cijeli će događaj u stopu pratiti i kamere: uz Hrvatsku radioteleviziju sliku iz Makarske i Hrvatske uživo će diljem svijeta prenositi i Eurosport.

Na gradskoj rivi u Makarskoj bit će postavljena i pozornica na kojoj će, uz prigodni program, biti otvoren prvi ‘Tour of Croatia’. Što se tiče makarskog dijela biciklističke rute, ona se nakon Obale kralja Tomislava nastavlja Franjevačkim putem i ulicom Stjepana Ivičevića prema Jadranskoj magistrali te dalje prema Tučepima i Podgori. Iz Podgore biciklisti kroz Gornju Podgoru dolaze do ceste D512 (Vrgorac – Makarska), odakle se ponovo vraćaju u Makarsku. Utrka se Jadranskom magistralom, Dubrovačkom i Vukovarskom ulicom nastavlja dalje prema Brelima. Za potrebe utrke dana 22. travnja 2015. za sav će promet biti zatvorena gradska riva, od križanja ulica Obala kralja Tomislava i Stjepana Radića. Isto tako bit će zabranjeno parkiranje duž cijele rive – Obala kralja Tomislava i Marineta.

I ovo je sjajna prilika kroz športsku manifestaciju turistički predstaviti Dalmaciju, njene prirodne ljepote kao i cijelu Hrvatsku.

Izvor: makarska.hr
Više u kategoriji: šport, turizam
D. Šabić, mag. nov.