Apolitični

U Ljetnom kinu Bačvice Splitski Festival tehnologije i poduzetništva

Za Tonija Trivkovića, predsjednika udruge Split Tech City i ekipu iz tog prvog udruženja splitske tehnološke zajednice iznimno je važno gledati naprijed, dijeliti znanja i iskustva, jačati lokalnu IT scenu, te graditi i promovirati Split kao grad okrenut razvoju, u kojem se može dobro živjeti i raditi sa cijelim svijetom. Uz sve dosad učinjeno u tom pogledu kroz razne meetupe i konferencije, kao i više pokrenutih humanitarnih aktivnosti, u Split Tech Cityju pripremaju se za još jedan iskorak.

U Ljetnom kinu Bačvice 14. i 15. rujna organiziraju Festival tehnologije i poduzetništva, koji će na tom dvodnevnom događaju na jednom mjestu okupiti sve one koji žele aktivno sudjelovati u jačanju lokalne tehnološke zajednice. Imat će priliku poslušati uspješne priče lokalnih poduzetnika kroz predavanja i panel rasprave, ali i učiti iz njihovih grešaka. Bit će im to i prilika za druženje, te međusobnu razmjenu znanja, iskustava i kontakata za buduću suradnju.

Tako će festival biti otvoren FuckUp panel raspravom na kojoj će se govoriti isključivo o počinjenim greškama i naučenim lekcijama. Kao panelisti najavljeni su: Ante Dagelić (GetByBus), Ivan Mrvoš (Include) i Marko Smoljo (Parklio).

Svoje poslovne priče kroz predavanja će prezentirati Slovak Andrej Boboš (SeekandHit) koji je 2008. došao poslom u Split i ostao, te Petar Vukašinović (Agilno) koji je nakon srednje škole otišao u Kanadu, pokrenuo biznis i vratio se. Oba IT poduzetnika danas iz Splita razvijaju uspješan posao sa svijetom. Na pitanje “biti ili ne biti poduzetnik” odgovorit će Đulijano Nola, koji je s partnerima ostvario više uspješnih poduzetničkih projekata među kojima su i robotski kuhar GammaChef i Bots&Pots franšiza robotskih restorana.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay