Apolitični

U Kaštel Sućurcu otvorena „Adventska i božićna priča u GKK”

Svečano otvorenje „Adventske i božićne priče” uz dolazak sv. Nikole, koje je ovog tjedna održano u povodu proslave Dana Gradske knjižnice Kaštela, na trg ispred knjižničnog odjela u Kaštel Sućurcu privuklo je brojne roditelje i djecu iz svih sedam Kaštela. U prigodnom programu nastupili su: učenici 1. i 3. razreda OŠ kneza Mislava s vjeroučiteljicama, Ivona Mandić i Valentina Mustapić, finalistica RTL-ove emisije „Zvjezdice” Lana Rubelj i Anton Jerkunica, a program je vodio Roko Kraljević. Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je pozdravila sve nazočne te uputila zahvalu svim sponzorima, pokroviteljima i medijskim promotorima te nakon pozdravne riječi dogradonačelnika Zorana Bonacina, svečano je predstavljeno predvorje knjižničnog odjela, za čije je uređenje u adventskom i božićnom ugođaju zaslužna gđa Anamarija Kelava te generalni sponzori: NIRD d. o. o. i Ribola d. o. o. Sućurački knjižnični adventsko-božićni kutak će od 7. 12. 2015. do 5. 1. 2016. svakim radnim danom u 18.30 postati mjesto druženja članova Knjižnice uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izvedbe igrokaza, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica koje će tijekom prosinca ujedno biti održavane i u svim ostalim odjelima GKK.

Nakon glazbenog dijela programa najveću radost i ushićenje među okupljenima izazvao je sv. Nikola, koji je na trg došao u vozilu DVD-a Mladost – Kaštel Sućurac, s rotirajućim plavim svjetlima. Dolazak najomiljenijeg dječjeg sveca popraćen je skandiranjem „Nikola, Nikola”, a nakon njegove poruke brojnoj nazočnoj djeci kako moraju biti dobri i slušati roditelje, sveti Nikola ih je sve nagradio slatkišima.
Dodajmo kako svi novi članovi, koji se u GKK učlane 7. 12. 2015.- 5. 1.2016. sudjeluju u nagradnoj igri (izvlačenje nagrada bit će 5. siječnja 2016. u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu; 1. nagrada – obiteljski izlet; 2. i 3. nagrada – obiteljski ručak).
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: GK Kaštela/Renata Dobrić/
D. Šabić, mag. nov.