Apolitični

U Hrvatskoj se gradi najbrža 10 Giga optička mreža u Europi

Da bi se jedna zemlja danas mogla u pravom smislu upisati na europsku digitalnu kartu ključan preduvjet je izgradnja optičke mreže. Hrvatski korisnici će uskoro imati privilegij korištenja uvjerljivo najbrže optičke mreže u Europi, i po brzini i kvaliteti usporedive samo s postojećom mrežom u Južnoj Koreji, koja je svjetski rekorder kad je riječ o internetskim brzinama.

Internetske brzine koje Telemach Hrvatska trenutačno omogućuje svojim korisnicima su čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj. Telemach tako već danas, zahvaljujući postojećoj infrastrukturi, može podržati internetske brzine do 10 Giga u 12.000 kućanstava u Zagrebu, a do kraja sljedeće godine i na cijelome području Grada Zagreba. To će Zagrebu osigurati titulu prvog 10 Giga grada u regiji.

Kad je riječ o ostatku Hrvatske u sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom, najbržom u Europi, čime će Telemach našu zemlju smjestiti visoko na europskoj digitalnoj karti te osigurati najvišu razinu kvalitete usluga za svoje korisnike.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay