Apolitični

U Caritasu vrijedni, humani i edukativni

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije neosporno je vrijedna, društveno aktivna ustanova koja u svakom trenutku pomaže potrebitima na različite načine u okviru svojih mogućnosti. Možda i mnogi ne znaju da splitski Caritas ima širok spektar. Premda blisko surađuje sa župnim Caritasima promičući djelotvornu kršćansku ljubav prema osobama i zajednicama u potrebi, njihova pomoć nije usmjerena samo na vjernike, već na sve ljude u potrebi. Svoje ciljeve nastoje pretvoriti u konkretne pothvate, osobito zahvaljujući koordinaciji i karitativnim inicijativama među župama i dekanatima, što se manifestira kroz razne organizirane tečajeve za odgoj i osposobljavanje karitativnih djelatnika i volontera koji rade uistinu zahtjevan posao. Osim toga, svojim zalaganjem nastoje putem medija animirati i senzibilizirati javnost za promicanje karitativne dobrovoljnosti, posebno kod mladih.

Biti na čelu organizacije koja pomaže ljudima različitih potreba, vrlo je zahtjevan i stresan posao, što nam potvrđuje i ravnatelj ove ustanove, prof. Slavko Jerončić, koji je istaknuo da smo „ovdje kako bismo ispunili misiju naše nadbiskupije Split, a to je raditi na ostvarenju vizije pravednijeg, sretnijeg društva, promicati solidarnost i socijalnu pravdu, djelovati kao glas siromašnih i obespravljenih te ih osposobiti i ohrabriti da govore u svoje ime.
Već je desetak godina ravnatelj Caritasa, a koliko je zadovoljan s organizacijskom razinom poslovanja, što u biti znači svaki dan darivati sebe i činiti dobra djela potrebitima i kako mediji prate društvenu angažiranost ove ustanove, kazao nam je gosp. Jerončić u intervjuu za Terracon News i Terracon TV.


Više u kategoriji: Život
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.