Apolitični

U Bolu soul glazba privlači turiste

U Bolu na Braču započeo novi glazbeni događaj koji će potrajati do 14. 10. kada će se odvijati premijerno izdanje novog glazbenog festivala „Bol Soul”. Ideja za ovu glazbenu feštu rodila se kod utjecajnih i svjetski etabliranih veterana globalne soul scene, Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao svjetski priznat i poznat DJ u svojih 40 godina karijere otkrio mnoge glazbenike, a radeći u EMI recordsu lansirao je hit bandove kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, dok Webster i dan danas putem najutjecajnije soul radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira svjetske glazbene trendove u soul glazbi.
Obojica su potpuno slučajno „otkrili” Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima, odlučili tu napraviti glazbeni spektakl kojim se Bol ove godine smješta na svjetsku kartu elitnih soul glazbenih destinacija! Inače, festival će se održavati na lokaciji Bluesun hotela Elaphusa, te na dodatnim lokacijama stare bolske vinarije, plažnim restoranima i drugim atraktivnim lokacijama.

Programski će festival ugostiti neke od trenutno najuzbudljivijih mladih soul zvijezda današnjice: Jarroda Lawsona, Tracy Hamlin i Rose Vincent, a tijekom 7 dana održavanja festivala, 20 najpoznatijih soul Dj-a će podgrijavati atmosferu pretvarajući Bol u veliku glazbenu pozornicu!
Bol i soul neodoljiva su kombinacija koja daje posve novu dimenziju hrvatskom elitnom turizmu, a grad Bol s pravom svrstava među vodeće svjetske turističke destinacije!
Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: bol.hr
D. Šabić, mag. nov.