Apolitični

Turneja mjuzikla ‘Mamma Mia’ nastavlja se u Poreču – 17.03.2017. i Rijeci – 19.03.2017.

Turneja mjuzikla ‘Mamma Mia’ nastavlja se u Poreču – 17.03.2017. i Rijeci – 19.03.2017.

Na svojoj jadranskoj turneji hit mjuzikl zagrebačkog kazališta Komedija Mamma Mia zaustavit će se u Poreču 17. ožujka te u Rijeci 19. ožujka.

Glumačka postava sačinjena od poznatih imena Poreču i Rijeci pokazat će i dokazati zašto je ovaj mjuzikl ovjenčan nagradama i pohvalama kako publike tako i kritike. Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Nina Kaić Madić, Elena Brumini, Dražen Bratulić, Ronald Žlabur, Adalbert Turner i Ivan Čuić nastupat će u Poreču, a u Rijeci će im se pridružiti Mila Elegović i Đani Stipaničev.

Sve od reda vrsni profesionalci koji za ovaj komad imaju samo riječi hvale. Tako Mila Elegović priznaje da joj je ovo jedan od najdražih projekata u karijeri, a Đani Stipaničev dodaje da ga uspjeh predstave nije iznenadio jer radi se o mjuziklu koji je od svog prvog postavljanja 1999. godine na londonskom West Endu postao rekordno posječen i beskrajno popularan.

Od tada do danas u svijetu ga je pogledalo 60 milijuna ljudi u više od 40 zemalja. Od postavljanja na kazališne daske u zagrebačkoj komediji mjuzikl Mamma Mia je rasprodan mjesecima unaprijed i zbog toga nosi laskav epitet fenomena. Jer ne događa se često da neka predstava iz večeri u večer, iz godine u godinu privuče tisuće gledatelja, ne samo kazališne publike već i one koja nije sklona tom tipu zabave.

Radnja mjuzikla odvija se oko vjenčanja djevojke koja prije nego izgovori svoje sudbonosno ‘Da’ želi doznati koji joj je od trojice muškaraca, bivših ljubavi njene majke, otac. No glavnu ulogu u mjuziklu zapravo ima glazba i to hitovi planetarno popularne grupe ABBA pa tako možemo čuti omiljene ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Take a Chance on Me’, ‘Mamma Mia’, ‘The Winner Takes It All’ i druge. Početkom osamdesetih, britanska producentica Judy Craymer došla je na ideju stvoriti mjuzikl na temu ABBA- inih pjesmama, autora Bennyja Anderssona i Björna Ulvaeusa, a mjuzikl je pred domaćom publikom završio zahvaljujući Draženu Bratuliću koji je izvrsno adaptirao tekst na Hrvatski, osim toga Bratulić u predstavi igra ulogu sama, u alternaciji s Đanijem Stipaničevim.

Riječka i istarska publika imaju još jedan razlog za dolazak na predstavu, u ulozi Sophie imat će naime priliku gledati svoju sugrađanku Elenu Brumini koja je upravo zbog ovog mjuzikla preselila u Zagreb iz rodne Rijeke gdje je iza sebe ostavila angažman u NK Ivana pl. Zajc. U talijanskoj Bolonji studirala je upravo mjuzikl pa je među proslavljenim kolegama zapravo jedna od rijetkih s formalnim obrazovanjem u ovom žanru.

‘Povratak pred riječku i istarsku publiku će ,vjerujem, biti emotivan. To je do sada bila moja jedina publika koja mi je bila naklonjena. Sada je na meni da opravdam svoj odlazak i pokažem da je moj potez imao smisla’, kazala je Elena i dodala da je Mamma Mia zahvaljujući svojoj energiji ‘Ljekoviti mjuzikl’.

I doslovno istinito zvuče Elenine riječi kada dodamo da čitava turneja ima i humanitarni karakter, u suradnji s Udrugom Europa Donna Hrvatska, koja je dio Europske koalicije protiv raka dojke.

Mjuzikl će u Poreču, 17.03., ugostiti dvorana Žatika, a u Rijeci, 19.03. dvorana Zamet.