Apolitični

Turistički osmijeh u Vodicama – više od milijun gostiju

Uz poznati glazbeni CMC festival u Vodicama, privlačne plaže, mediteransku klimu i gostoljubive ljude, Vodice se imaju čemu veseliti. Tako je ovaj turistički biser na Jadranu ponovno ostvario više od milijun noćenja i to već u listopadu ove godine. Prema statistikama koje je objavio Turistički ured grada Vodica u prvih deset mjeseci Vodice bilježe 179 128 dolazaka i 1 015 246 noćenja, što iznosi povećanje od 5 % u dolascima i 3 % u noćenjima u odnosu na prošlu turističku sezonu.
Posebno raduje povećani dolazak domaćih gostiju koji su ostvarili 13% više dolazaka i 10% više noćenja nego lanjske godine. Po broju dolazaka i noćenja slijede gosti iz Njemačke, Slovačke, Poljske, Češke i Slovenije.
Da se ulaganje u komforniji privatni smještaj isplatio govore i brojke o popunjenosti apartmana, soba i kuća za odmor koje su ostvarile povećanje od čak 8% u dolascima i 4% u noćenjima.
Dobre su rezultate postigli i hoteli koji su u odnosu lanjsku godinu imali 3% više dolazaka i 2% više noćenja gostiju. Čestitamo Vodicama i svim njegovim građanima što su se potrudili pojačati turistička ulaganja koja se pri kraju godine vide na najbolji način u povećanju dolaska domaćih i stranih gostiju.
Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: grad-vodice.hr
D. Šabić, mag. nov.