Apolitični

Turisti u svom gradu: Pogledajte Split dugim očima!

Grad Split posljednjih godina bilježi izniman broj dolazaka turista i noćenja, pa se s pozicije tranzicijskog grada lansirao među jedno od glavnih hrvatskih odredišta i odabira brojnim stranim posjetiteljima. Pitate li se ponekad kako se gosti odluče posjetiti upravo Split ili što ih točno nagna da se vrate u grad pod Marjanom?

Razmišljate li ikada o turističkim vodičima koji prešetavaju turiste kroz splitske građevine i upoznaju ih sa splitskom prirodnom i kulturnom baštinom, poviješću i stilom života? Mislite da biste i vi to mogli jer znate sve o Splitu?

Ako spadate u kategoriju onih koji ipak misle da bi jedna edukativna šetnja Splitom bila od višestruke koristi te da ne bi bilo loše pogledati Split iz očiju turista, Klub mladih Split za vas, u subotu 29. listopada, organizira jednu i pol-satnu šetnu Splitom u pratnji profesionalnog turističkog vodiča. Šetnja kreće u 11 sati, a traje sat i pol, do 12:30. U pratnji licenciranog vodiča prisjetit ćete se i popuniti rupe u znanju o tome kako je Dioklecijan postao car te zašto je baš Split odabrao za mjesto gdje će izgraditi svoju palaču. Otkrite ćete i brojne druge zanimljivosti koje ste možda zaboravili o gradu, a šetnja će vas vratiti u vremena davnih Rimljana te ćete u cipelama turista malo drugačije doživjeti svoj grad i možda dobiti odgovore na pitanja s početka.

Osim edukativne i zabavne vrijednosti edukativne šetnje Splitom koju vam organizira Klub mladih Split, dobra vijest je i da je šetnja potpuno besplatna. Jedino što trebate napraviti jest prijaviti se na mail adresu klubmladih.split@gmail.com. Prednost ipak imaju mlađe osobe od 15 do 30 godina.

Požurite se i osigurajte svoje mjesto u subotnjoj edukativnoj i zabavnoj šetnji Splitom koja će vas osvijestiti da Split pogledate i na pomalo drugačiji način, da kvalitetnije upoznate te opravdate sve one pozitivne epitete koje lijepite uz njegovo ime.