Apolitični

Turisti sve više odabiru kuće i kampove da bi bili odvojeniji od drugih gostiju

Zbog epidemije je veće zanimanje putnika za boravkom u kućama za odmor i apartmanima. Lani je 30 posto rezervacija bilo za takav smještaj, što je više nego ranijih godina, rekli su u Booking.com.

– Upiti i rezervacije za ljetovanja započeli su još u prosincu ponajviše zahvaljujući odličnim popustima za rane rezervacije. Naime, mnogi hoteli i smještajni kapaciteti na Jadranu su ove godine ponudili izdašne popuste do čak 35 posto za rezervacije do kraja siječnja ili 15-20 posto popusta do kraja ožujka. Ponuđeni popust višečlanoj obitelji nipošto nije zanemariv – kažu u turističkoj agenciji Arriva. Dodali su da ljudi i dalje najčešće traže povoljan hotelski smještaj iako su imali nešto više upita za smještaj u kampovima i mobilnim kućicama.

– Neki hoteli su ostavili iste cijene, a neki su ih malo i povećali, što nas je iznenadilo. Mislim da se hotelijeri nadaju da će ljeto biti kao nekad – kažu iz Mondo travela. Dodali su da se traže mobilne kuće i kuće za odmor u kojima gosti imaju veću privatnost i dalje su od gužvi. Zbog toga su se lani više tražile jedrilice i brodovi.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay