Apolitični

Tučepi- atrakcija i mjesto uživanja

Tučepi su jedno od najatraktivnijih i najposjećenijih mjesta nadaleko poznate Makarske rivijere, a i samim time omiljena turistička destinacija Hrvatske i Europe.
Smješteni podno velebnog Biokova, Tučepi su se počeli razvijati šezdesetih godina 20. stoljeća, kada je počela gradnja kuća u zaseoku Kraj na obali, od kada su Tučepi postupno napredovali i izrasli u moderno turističko odredište, danas mjesto s oko 1800 stanovnika.
Tučepi su poznati po najdužoj i najljepšoj plaži na Makarskoj rivijeri (više od 4 km) uz koju se nalazi prekrasna šetnica zasjenjena hladovinom tamarisa i borova.

Idealna destinacija za obitelji s djecom koja se mogu bezbrižno prepustiti morskim radostima kao i mlađu populaciju koja može uživati u vrhunskom noćnom životu u susjednoj Makarskoj.

Bluesun hotels & resorts sa svojim sadržajima i bogatom ugostiteljskom ponudom uz sportski centar Slatinu naveliko pridonose bogatoj turističkoj ponudi Tučepa koji iz godine u godinu dobivaju ugledne nagrade za visoku kvalitetu svojih ugostiteljskih i turističkih usluga.
U središtu Tučepa se nalazi marina u kojoj se mogu usidriti ribarski koćari, turistički brodovi i jahte.

Tučepi danas prepoznajemo ponajprije kao turističku destinaciju na suvremenim itinerarima Hrvatske i Europe.
Današnje Tučepe, razvijene uz samu obalu Jadranskog mora s modernim zdanjima privatnih kuća i pansiona i hotelskim kompleksima, naslanjaju se na svoja povijesna izvorišta.

Bogato turističko ljeto s mnogim događanjima u kojima su zabavne i glazbene večeri, ribarske noći, susreti klapa, kazališne predstave i slično, a svi su odlično posjećeni.
Turistima su na raspolaganju hotelski i privatni smještaj, deseci restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata s bogatim izborom tradicionalnih jela i pića.

D.Šabić