Apolitični

Truecaller 12 pokazuje tko vas stvarno zove, nudi snimanje razgovora

Često vas zovu s vama nepoznatih brojeva – da bi shvatili da vas zovu samo da bi vam nešto prodali, ili vas anketirali o nečemu što vas uopće ne zanima? Ili, još gore, zove vas netko (robot?) iz egzotičnih zemalja – da bi platili poziv i izmuzli vam novce, na prevaru?

To je nažalost sve češći fenomen, kojem se ne vidi kraja. I dok je američka država donijela mjere kako da stane na kraj masovnim neželjenim pozivima, naša se baš nije potrudila: državno tijelo HAKOM je doduše uveo registar Ne zovi ali da bi upisali neželjenog pozivatelja, morate ga prijaviti svom operateru – a upravo su oni čest izvor neželjenih poziva.

Srećom, postoje aplikacije koje rješavaju taj problem tako da vam prikažu tko vas stvarno zove. Najpopularnija od njih je švedski Truecaller koji sadrži bazu s 300 milijuna brojeva širom svijeta, među kojima su stvarne osobe (koje želite čuti) i oni koji vas zovu samo da bi vam nešto prodali – ili ukrali. Truecaller nudi i zaštitu od neželjenih SMS poruka: njih će spremiti direktno u mapu Spam.

Cijeli članak možete pročitati na: racunalo.com

Foto: Pixabay