Apolitični

Trube i orgulje – zadarski barokni vatromet

Zadarska katedrala sv. Stošije u proljetno-ljetnom vremenu postaje, uz duhovno i kulturno, i glazbeno okupljalište mladih, i svih koji vole sakralnu, klasičnu, baroknu i drugu glazbu primjerenu prostoru i mjestu održavanja. Petak, 22. svibnja od 20 sati donosi nam LA CRÈME DE LA TROMPETTE, koncert jednog od najuglednijih hrvatskih trubača mlađe generacije, Vedrana Kocelja.
Riječ je o prvom trubaču Simfonijskog orkestra HRT-a, komornom glazbeniku, solistu, a društvo će mu praviti njegov profesor s ljubljanske Akademije za Glasbo, Stanko Arnold. Na orguljama će im se pridružiti Šibenčanin Pavle Mašić pa se očekuje odlična atmosfera i ozračje baroka u odličnom ambijentu zadarske katedrale
Svima na čast izvodit će djela Händela, Vivaldija, Knešaureka i Tartinija, a dvije trube i jedne orgulje kao lijepi i ugodni instrumenti dočarat će svima ugođaj uzvišenosti ljepote druženja.

Očekujte barokni vatromet na glazbenom događaju vrhunskih majstora glazbe, a HNK Zadar priređuje vam još podosta ugodnih glazbenih i kulturnih iznenađenja tijekom narednih mjeseci.

Više u kategoriji: Glazba

D. Šabić, mag. nov.