Apolitični

Trogirska promocija „Obitelj svetište i radost života”

Trogir bilježi još jednu u nizu promocija knjiga: „Obitelj svetište i radost života” autorice dr. Danijele De Micheli Vitturi, predstavljenu u zgradi Kneževa dvora. Događaj je organizirao Župni ured sv. Lovre u suradnji s Gradom Trogirom, a o knjizi su uz moderatora don Vinka Sanadera, govorili don Ante Mateljan, Anđa Veža, Ivan De Micheli Vitturi i sama autorica, inače liječnica, majka osmero djece i volonter u savjetovalištu za obitelj u Splitu.

 

 

Njezin je rad na osobit način obilježen angažmanom na polju obiteljske tematike. Pjesništvo, stručni i popularni radovi, autorske radio-emisije, zalaganje na polju društvenog života tek je djelić onoga čime se dr. Danijela De Micheli Vitturi bavi. Govoreći o knjizi autorica je istaknula kako je to zbirka poučnih i zanimljivih članaka objavljenih u listu Marija od 2010. do 2014. godine s temama iz obiteljskog i bračnog života u izdanju Zaklade biskup Josip Lang, a sav prihod od knjige namijenjen je u humanitarne svrhe.
Pater Mihály Szentmártoni S.J. u predgovoru je istaknuo kako je ova knjiga stručna analiza složenih odnosa unutar braka i obitelji. U njoj se prepoznaje široko stručno znanje autorice s područja obiteljske stvarnosti, a ujedno je i priručnik praktičnih savjeta. Ovakav dinamičan pristup braku i obitelji poručuje da je potrebna trajna formacija osoba koje žive u braku i obitelji. Zahvaljujući autorici za ovaj lijepi dar hrvatskoj obitelji, pater Szentmártoni je zaključio kako želi da knjiga nađe svoj put do svakog dobronamjernog čitatelja. Dodajmo kako je ugodnom kulturnom ozračju doprinio pjevanjem vokalno-instrumentalni sastav Sv. Lovre -Trogir.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.