Apolitični

Trogir vrvi gostima i glazbenim zvijezdama u čast Coci

I ove godine Trogir poziva , u bajkovitoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, gdje će najveća imena hrvatske glazbene scene na festivalu „Slavuji Kamerlenga Vinko Coce”, odat počast trogirskom umjetniku pjevajući njegove najizvođenije pjesme.
Trogir festivalski ovog četvrtka (28.srpnja) u 21:00h ugošćuje najbolje glazbene umjetnike, a Coci u čast su se odazvali:
Oliver Dragojević, Goran Karan, Jacques Houdek, Mladen Grdović, Tedi Spalato, Giuliano, Hari Rončević, Dražen Žerić-Žera, Marko Škugor, Maja Šuput, Grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Katarina Rautek, Petar Dragojević, Antonia Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc, klape- Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.

Trogir, svi  ga  žele posjetiti


A kako je grad u špici turističke sezone prepun kao šipak sa stranim i domaćim gostima, ovo je bila dobra prilika ugostiti zamjenika trogirskog gradonačelnika Radovana Sladu- Šilovića koji nam je u razgovoru iskazao zadovoljstvo posjetom većeg broja turista njegovom gradu, ali i potrebu očuvanja vrijedne povijesne kulturne baštine. Ovotjedni najkvalitetniji glazbeni događaj u Hrvatskoj svakakao je festival na povijesnoj kuli koji će još jednom posjetiti svih nas na dragog Cocu pa smo o tom razgovarali s organizacijskim direktorom festivala Ratkom Bartulovićem. Oba naša sugovornika su se složila za apolitični portal kako Trogir postaje neizbježna turistička destinacija svih od stranih gostiju, domaćih umjetničkih snaga, pa do političara i svih drugih koji se žele vidjeti u gradu UNESCO-a. Evo priče s gostima koju smo snimili u Gundulićevoj 36.