Apolitični

Trogir gradu prijatelju: Kraljevska simfonija za vukovarski vodotoranj

Trogir gradu prijatelju naziv je koncerta koji je dobrotvorno posvećen herojskom gradu Vukovaru i za obnovu vodotornja.

Koncertni spektakl The Queen Symphony u izvedbi šibenskog pjevačkog zbora Kolo i Simfonijskog orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske održat će se 11. lipnja u trogirskoj kuli Kamerlengo na čiju će se pozornicu popeti više od sto izvođača koji će pjevati i svirati za Vukovar.
Iako je koncert Trogir gradu prijatelju dogovoren još ove zime u sklopu predsezonskog programa 46. Trogirskog ljeta, organizatori su odlučili sav prihod od prodaje ulaznica uplatiti na poseban račun za obnovu vukovarskog vodotornja, pa će tako taj veliki glazbeni događaj imati i humanitarno obilježje.
Šibensko Kolo, koje ove godine obilježava 117 godina postojanja, u samom je vrhu hrvatskog zborskog pjevanja, a s instrumentalno moćnim Simfonijskim orkestrom izvest će vrhunsko djelo skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama popularnih Queenovaca poput „Bohemian Rhapsody”, „We Will Rock You”, „We Are the Champions” i „Who Wants to Live Forever”.
Kolo će u uvodnom dijelu izvesti nekoliko skladbi grupe Queen u zborskim obradama, a prema riječima njegova predsjednika Krešimira Grubića, povod odabiru koncertnog programa je 70. obljetnica rođenja Freddyja Mercuryja.
Ukratko, čeka nas vrhunski glazbeni užitak koji će svoju premijeru imati dan ranije u Šibeniku, a osim Trogira, koncert će se održati još i u Zagrebu.

Trogir gradu prijatelju: Kraljevska simfonija za vukovarski vodotoranj

Kraljevska simfonija nije samo pozivnica ljubiteljima glazbe da te subotnje noći, 11. Lipnja, dođu u kulu Kamerlengo i prepuste se glazbenom užitku što ga pružaju samo vrhunski umjetnici. Pozivnica je to i svima koji mogu (jer ima onih koji bi htjeli, ali ne mogu) izdvojiti 70 kuna za ulaznicu, da dođu na koncert i tako postanu karika ljubavi u lancu humanosti prema gradu koji je branio Hrvatsku, a čiji je najprepoznatljiviji simbol upravo vodotoranj. Grad Vukovar pokrenuo je veliku donatorsku akciju za obnovu vodotornja u koju se uključila cijela Hrvatska, a dosad je prikupljeno oko tri i pol od potrebnih 20 milijuna kuna. Iz ureda vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave doznajemo da je na posebni račun za obnovu vodotornja s današnjim danom uplaćeno 3. 405 588 kuna i devet lipa.
-Pozivamo Trogirane i njihove goste, prijatelje iz Trogiru susjednih gradova i općina da u subotu, 11. lipnja, dođu u kulu Kamerlengo u čijem će ambijentu doživjeti vrhunski glazbeni užitak i odakle će poslati poruku gradu prijatelju da nije niti će ikada biti zaboravljen, poručio je zamjenik trogirskoga gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, koji je i predložio da novac od prodaje ulaznica bude uplaćen za vukovarskog vodotornja. Dođite na koncert Trogir gradu prijatelju.
Izvor i foto: trogir.hr, morh.hr, facebook.com