Apolitični

Tripicijada osladila nepce maškarama

Ljudi prilikom karnevalskih događanja izmišljaju svakojake igre kako bi se zabavili i bar na kratko zaboravili na tekuće stvari i svakodnevne probleme. U Sinju se tamošnja krnjevalska udruga jako dobro zabavlja zahvaljujući maštovitosti i osmišljenim pokladnim sadržajima. Među ostalim pokladnim i krnjevalskim druženjima, osmislili su popularnu tripicijadu, ove godine šestu po redu, i održali je u podrumima palače Tripalo u jakoj konkurenciji, u kojoj su najbolje tripice skuhali kuhari Udruge Marića dječja Alka. Tako je zamirisalo u podrumima palače Tripalo već u ranim popodnevnim satima kada je počela 6. Tripicijada Karnevalske udruge grada Sinja. Tijekom dana podijelilo se 280 porcija, a grlo se vlažilo s 300 litara vina. Ove godine nastupilo je rekordnih 18 ekipa. Tako su se među natjecateljima našle ekipe Picadilly kluba, Viteškog alkarskog društva studenata, KK Alkar, Klape Sinj, Sinjski maligani, Udruga Stari Zanati, Dječja Alka Marići i ostali, a nastupili su i gosti s Hvara.
Najboljim tripicama proglašene su one Udruge Marića dječja Alka kojima je dodijeljeno visokih 39 punata od mogućih 40. Drugo mjesto pripalo je Ekipi Karapelj (36 punata), a na trećem mjestu smjestila se Krnjevalska udruga Glavice s 35 punata. Krnjevalska udruga grada Sinja izrazila je i veliko zadovoljstvo odazivom, zahvalila se svim sudionicima te ih pozvala i na sudjelovanje u drugim krnjevalskim događajima.
Podsjetimo kako naredne subote (30. siječnja 2016. godine) u okviru Krnjevalskih dana sinjski krnjevali organiziraju i Arambašijadu u podrumima palače Tripalo. A na popularnu arambašijadu kao kulinarsku zabavu svi ste pozvani u grad alkara i ukusnih arambašića.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.