Apolitični

„Tripalovi dani u Sinju” – simpozij pozitivne misli

Miko Tripalo, ugledni Sinjanin i ljubitelj slobode misli i javne riječi dobiva svoje dane u rodnom gradu. Nekoliko visokih pokrovitelja organiziraju simpozij pod nazivom: „Tripalovi dani u Sinju”.
Centar za demokraciju i pravo „Miko Tripalo” je prvi pokretač znanstvenostručnog simpozija koji će se održavati svake godine u lipnju na temu koja plijeni pozornost društva u tom trenutku.
Kako se ove godine 18. lipnja obilježava spomen na 20. obljetnicu Tripalove smrti, odlučeno je da će se održati jednodnevni simpozij na kojem će se govoriti o temeljnim načelima i vrijednostima koje je zastupao i kojima se u svom radu bavio Miko Tripalo. To su u prvom redu demokracija, zaštita ljudskih prava, ustavne reforme i vrijednosti te problematika socijalne države i socijalne pravednosti. O njemu i njegovim vrednotama govorit će iz Centra Goran Radman, Branko Roglić, Danica Ramljak i drugi uglednici. Dodajmo kako Centar za demokraciju i pravo „Miko Tripalo” dodjelom godišnje nagrade koja nosi ime sinjskog mislitelja nastavlja vrednovati najbolja znanstveno-publicistička ostvarenja te objektivno i relevantno izvještavati javnost o temama koje promiču europske vrijednosti i stavove u hrvatskom društvu.
Nema sumnje kako će dvorana Alkarskih dvora u Sinju u četvrtak 18. lipnja 2015. godine s početkom u 13:00 sati biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Dođite i sudjelujte u simpoziju posvećenom Miki Tipalu i njegovim temeljnim vrijednostima.
Više u kategoriji: znanost
D. Šabić, mag. nov.