Apolitični

Trilj je bio u znaku festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska”

Osim u Trilju, festival poduzetništva organizira se u još 14 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Riječ je najvećoj nacionalnoj manifestaciji koja okuplja lokalne i nacionalne poduzetnike, obrtnike i OPG-ove s ciljem popularizacije i promocije malog i srednjeg poduzetništva, obrta i OPG-ova uz podršku gradova, županija i Hrvatske zajednice županija.
U gradskom parku okupilo se podosta izlagača i posjetitelja. Na prodajno-izložbenom dijelu predstavilo se tridesetak izlagača s područja Splitsko-dalmatinske županije koji su uz prehrambene proizvode na svojim štandovima ponudili razne autohtone suvenire, rukotvorine i narodnu nošnju. Triljske žene za ovu prigodu pripremile su domaći sapun koji su napravile po starim receptima, a prihod od prodaje kao svoj doprinos donirat će za obnovu vukovarskog vodotornja.


Uz prodajno-izložbeni dio, održan je i kulinarski šou Branka Ognjenovića (priprema tradicionalnog kokošjeg rižota), degustacije i dječja kulinarska organizacija. Za dobru zabavu u večernjim satima pobrinula se jedna od najpopularnijih domaćih rock skupna, Opća opasnost, koja je za više stotina posjetitelje u Gradskom parku održala besplatan koncert.
Festival „Moja poduzetna Hrvatska”, u organizaciji Poslovnog dnevnika, u Trilju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Trilja Ivan Bugarin.


– Iznimno smo zadovoljni posjetom na sajmu, kako izlagača, tako i posjetitelja. Ovo je samo nastavak našeg projekta u promicanju poduzetništva i obrtništva s posebnim naglaskom na poljoprivredu, koji se ističe kroz našu gospodarsku zonu Čaporice. O svim tim projektima nedavno smo održali i Dan besplatnih edukacija za zainteresirane OPG-ovce te male i srednje poduzetnike. – istaknuo je Ivan Bugarin.

Izvor i foto: ferata.hr