Apolitični

Trilj na Memphis sliči -bit će bluesa ko u priči

Umjetnički direktor Boris Hrepić Hrepa: Na pozornicu u Gradskom parku stat će 20 imena svjetske i regionalne blues-scene, iz osam država i s tri kontinenta. Svatko tko je do sada bio, poželi se vratiti – pa izvidite zašto

Sve je spremno za šesto izdanje Thrill Blues Festivala! Bajkoviti dalmatinski gradić Trilj ponovno od 30. lipnja do 2. srpnja postaje središte blues-zvuka, zahvaljujući najvećem festivalu bluesa u Hrvatskoj i jednom od najjačih glazbenih događanja ovog oblika u jugoistočnom dijelu Europe. Po programu i organizacijskom obujmu, bit će ovo najveće izdanje festivala do sada, a na pozornicu smještenu u Gradskom parku stat će dvadeset imena svjetske i regionalne blues-scene, iz ukupno osam država i tri kontinenta.

Vodeće ime festivala svakako je cijenjeni američki gitarist i skladatelj Robben Ford, kojeg je magazin Musician uvrstio među 100 najboljih svjetskih gitarista. U svojoj bogatoj karijeri svirao je na turnejama i glazbeno surađivao s Milesom Davisom, Bobom Dylanom, Joni Mitchell, Dizzyjem Gillespiejem, pa čak i grupom Kiss, a prošle je godine bio gost na talijanskom dijelu europske turneje Erica Claptona. Objavio je trideset albuma, te ima i pet Grammy nominacija. Ovaj vrhunski glazbenik do sada nije nastupao u ovom dijelu Europe, stoga će njegov nastup na Thrill Blues Festivalu ujedno biti i njegov premijerni i ekskluzivni nastup u regiji.

Cijeli članak i više o ostalim izvođačima možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Plakat Festivala