Apolitični

Tribina s kandidatima- Kuda ide splitska kultura

Tribina s kandidatima- Kuda ide splitska kultura

Tribina će se održati u (utorak) 11. travnja 2017. s početkom u 18 sati u Galeriji umjetnina Split na adresi Kralja Tomislava 15.

U uvodnom dijelu potrebno je istaknuti kako se danas kulturna scena suočava s nizom izazova, a nedostatak financijske podrške, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, manjak publike, nedovršena kulturna strategija, pitanje tržišnog potencijala i ekonomske isplativosti kulture te odnos kulture i turizma samo su neka od njih. Što je s ulogom kulture u obrazovanju mladih? Koliko je kultura relevantna u društvenom i političkom životu grada Splita?

U dijalogu s kandidatima, ali i zainteresiranim dionicima kulturne scene i građanima/građankama pokušat će se rasvijetliti pozicija kulture u političkim programima kandidata/kandidatkinja.

Na početku tribine svaki od kandidata predstavit će u 3 minute svoj program za kulturu nakon čega će im biti postavljena pitanja iz područja: institucionalna i izvaninstitucionalna kultura, infrastruktura i financiranje kulture.

Poziv je upućen svim kandidatima i kandidatkinjama, a sudjelovanje su potvrdili: Ivo Baldasar (Splitska stranka), Aida Batarelo (SDP), Mirna Kovačić (HSS), Andro Krstulović Opara (HDZ), Dragan Markovina (Nova ljevica), Robert Pauletić (Most), Marijana Puljak (Pametno), Marin Spetić (Nezavisna lista Dišpet).

Moderatorica programa biti će Blanka Čop, koordinatorica Platforme Doma mladih.