Apolitični

Tribina „Mladi i EU”: Mladi su najveći potencijal Hrvatske

U proteklim danima, točnije, 19. i 20. ožujka 2016. u hotelu „Medena” u Trogiru održana je konferencija pod nazivom „Mladi i EU”. Konferencija je održana u organizaciji Savjeta mladih Grada Trogira i Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske. Partneri su na ovome projektu bili Grad Trogir, Turistička zajednica grada Trogira, Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinska županija, Udruga gradova te Ministarstvo socijalne politike i mladih. O tome koliko je čitava ideja bila dobro prihvaćena svjedoči i činjenica da je glavni pokrovitelj bila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je izrazila želju da takva ciljana edukacija i razmjena iskustava među više od 250 članova različitih savjeta mladih koji su se odazvali pridonese jačanju suradnje s ciljem unaprjeđivanja položaja mladih u Hrvatskoj.
U subotu (19. ožujka) predavanje pod nazivom „Mladi i EU” održala je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu mr. sc. Ivana Maletić, koja je naglasila da se najveći potencijal naše zemlje nalazi upravo u mladima.
Drugoga dana (20. ožujka) predavanja su održali mr. sc. Marko Curavić, predstavnik Europske komisije i doc. dr. sc. Marija Boban, pročelnica Katedre za ekonomske i financijske znanosti na Pravnom fakultetu u Splitu. Sva su predavanja bila izvrsno prihvaćena od strane mladih, a njihov je odaziv dodatan pokazatelj toga da su mladi spremni zajedničkim radom postići bolji položaj u vlastitoj zemlji.
Dodajmo i to da je u subotu, osim predavanja I. Maletić, održana i izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih RH, osnovane radi još većeg umrežavanja mladih i njihovog zalaganja za zajednički boljitak. U predsjedništvo Koordinacije izabrani su: Ante Škrobica (Trogir) za predsjednika, Dean Perko (Koprivnica) za zamjenika predsjednika, Ivana Dujak (Koprivnica) za glavnu tajnicu. Potpredsjednici su Koordinacije: Toni Cvijanović (Trogir), Mateja Pančelat (Poreč), Barbara Opačak (Osijek) i Miljenko Bulaš (Zaprešić), a članovi predsjedništva Jelena Đorđević (Trogir), Ivan Čulić (Kaštela), Lena Radunić (Pula), Gracian Čop (Crikvenica), Marijan Crnjac (Požega), Ivan Keglević (Našice), Vanja Horvat (Varaždin) i Danijel Stipanović (Sveta Nedelja).

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag.nov.